Oeigoeren

Hij vecht al jaren tegen de onderdrukking van de Oeigoeren door de Chinese overheid. Oeigoeren vormen een minderheid in China en hebben hun eigen taal, geloof en cultuur. Jammer genoeg, worden de Oeigoeren juist om die redenen (vooral om hun geloof) vervolgd net als hoe Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn behandeld.

Zo worden gedwongen om te eten en te drinken waarbij ze met hun rug tegen de grond worden gedrukt.
Ook moeten vrouwen verplicht mee doen aan wedstrijden waar zij voor een publiek alcohol drinken, omdat de mensen weten dat alcohol nuttigen in de islam ten strengste verboden is. Pure leedvermaak dus.
Imams moeten danspasjes leren, terwijl ze woorden uitspreken die godslasterlijke woorden bevatten; een psychologisch en emotionele marteling.
Meisjes wiens ouders en andere familieleden in concentratiekampen zitten, worden tegen hun wil uitgehuwelijkt aan Chinese mannen als een middel van de Overheid om Oeigoeren te assimileren.

Als dat al niet erg genoeg is, worden hun huizen ook door de overheid doorzocht of ze niet in bezit zijn van een koran. Chinese ambtenaren logeren een paar weken bij Oeigoerse gezinnen om hun 24/7 te controleren.
Ouders mogen hun kinderen geen islamitische namen geven. Ze mogen geen bedevaart naar Mekka verrichten. Ze mogen hun taal niet spreken of hun geloof belijden.
Tegenwoordig heeft de Chinese overheid ook overal beveiligingscamera’s hangen die gezichten kunnen herkennen waarmee ze elke handeling die de Oeigoerse burger verrichten vastleggen.

En alsof het niet erger kan, worden Oeigoeren naar zogenaamde “heropvoedingskampen” gebracht. Daar zouden Oeigoeren zich re-integreren aan de Chinese samenleving, maar daar is niets van waar. Het zijn concentratiekampen. Stuk voor stuk verdwijnen er steeds meer Oeigoeren en belanden in deze kampen waar ze worden ge├»ndoctrineerd met propaganda van de Communistische Partij en hun geloof en identiteit moeten verlaten. Een pure ideologische en ethische zuivering.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.